Wat is een top?

MMM, het zou voor mij het gemakkelijkst zijn om te schrijven, een top is: een meester, dom, dominatrix, heer, meesteres, dame of welke andere aanduidingen er ook zijn. Maar we willen het onszelf niet gemakkelijk maken. Daarom is een top in de eerste plaats genderneutraal.

Bij BDSM daarentegen is een top een algemene status, d.w.z. de overkoepelende term voor iedereen die de dominante rol speelt. Oorspronkelijk zou deze term uit de homoseksuele scene moeten komen en beschrijf het actieve aandeel in anale seks daar. Maar ik weet het niet precies.

Maar wat ik wel weet is dit; Kortom, de top is het uitvoerende deel, of het nu fysiek of mentaal is. Omdat BDSM een breed spectrum heeft, zoals we allemaal weten. Onthoud daarom het volgende; een top is het uitvoerende deel in BDSM.

Welke soorten tops zijn er?
Aangezien de spelsoorten binnen BDSM enorm kunnen verschillen, zijn er natuurlijk ook een aantal termen die een top kunnen verklaren. Zoals Dom/Dominatrix, Daddy, Herr/Mistress, Master of Mistress om er maar een paar te noemen. Ik zal in de loop van de tijd meer in detail treden op veel van de voorwaarden hier op mijn blog. Dus een beetje geduld, één voor één.

Wie past bij mij als top?
Logischerwijs kunnen we nog een top uitsluiten. Hoewel ik moet zeggen dat ik een ervaring heb gehad met  twee andere toppen en dit was best spannend en erg bevredigend. Natuurlijk hoort een top bij een bottom, daar zijn we het allemaal over eens. Zoals vaker geschreven is dit meestal het probleem, niet elk topje hoort bij een broekje en niet elk broekje bij een topje. Check daarom vooraf welk broekje het beste bij jou past. Dit wordt grotendeels bepaald wanneer je gemeenschappelijke neigingen of soortgelijke fetisjen hebt. Vind ik leuk en doe graag mee.

De vraag aller vragen. Hoe weet ik of ik een topper ben?
Ik leg het vaak zo uit. Waar geniet je het meest van, bevelen geven, klusjes doen en/of de leiding hebben in bed? Of ben je iemand die graag acteert als iemand iets zegt? Hoe voel je je als actief deel of als passief deel? Maar soms vloeien die dingen in elkaar over en dan ben je gewoon iemand die kan schakelen.

Mijn persoonlijk advies:
Probeer beide rollen in één sessie te spelen, ik bedoel niet in dezelfde sessie, maar twee verschillende. Neem één keer het actieve deel en één keer het passieve deel. Je komt er snel achter welk onderdeel beter bij je past. Luister naar je onderbuikgevoel.

Waar moet ik als top aan denken, wat vind ik belangrijk als top?
Als top moet je je er altijd van bewust zijn dat je verantwoordelijk bent voor je tegenpool (bottom), of dat nu fysiek of psychologisch is. Omdat je als top een grote kracht hebt en zoals we weten, brengt grote kracht grote verantwoordelijkheid met zich mee.

In gewone taal betekent dit voor jou als top:
Respecteer altijd de grenzen, wensen en taboes van je tegenpartij. Alleen door voortdurende onderlinge communicatie ervaar je deze dingen. Dan doe je aan BDSM en word je zeker een goede TOP.

Kesshie 34
Charissak 46
lookingforslave 56
Bosslady 36
DarkandEvil 32
Suffer 35
Psycho 32
slaavinge 51
MieLyra 33
merilke 57
tinyywilwel 34
Nieoom 20