Wat is een bdsm-top versus een dominant?

Ik heb eens tijd genomen om de BDSM-terminologie te bekijken, vooral omdat het voor sommige mensen verwarrend kan zijn, vooral voor degenen die nieuw zijn in de scene. Dus vandaag kijken we naar het verschil tussen een "Top" en een "Dominant".

Waarom?

Omdat deze bijzonder lastig is ...

Wat is een dominant?

Laten we beginnen met de gemakkelijkste van de twee.

Een dominant is iemand die de macht ontvangt in een machtsuitwisseling. De onderdanige of onderkant zal de macht overdragen aan de Dominant.

Maar voor sommige mensen houdt het niet op ...

Het kan ook inhouden dat je verantwoordelijkheid neemt voor het welzijn van de persoon die je controleert, dat je keuzes en plezier in de prioriteit staan, en / of gehoorzaamheid en naleving verwacht.

Dominant zijn betekent dat je jezelf in de BDSM-gemeenschap hebt geplaatst en tot op zekere hoogte als kinky wordt beschouwd.

Wat is een top?

Deze is moeilijk uit te leggen. Misschien wel de eenvoudigste versie eerst ...

Alle dominanten zijn tops, maar niet alle tops zijn dominants.

Een Top zijn kan gaan over de controle hebben, maar het hoeft niet gerelateerd te zijn aan BDSM of kinky zijn. Sommige mensen stellen het gelijk aan het zijn van de kapitein van het schip of degene zijn die het initiatief neemt en iemand door de sessie leidt.

Het kan ook gaan over wie 'geeft' tijdens seks - een voorbeeld is een vrouw die een man vastmaakt (anale seks met een riem om), de vrouw zou de top zijn en de man de bottom, maar pegging hoeft niet perse gaan over controle of kink.

Je kunt er ook naar kijken met koppels van hetzelfde geslacht - de een doet de riem om of doet aan 'geven' terwijl de ander ontvangt.

OPMERKING: Als het koppel heen en weer gaat, is het gewoon "schakelen", hoewel sommige mensen er de voorkeur aan kunnen geven de Top of de Bottom te zijn.

Een ander voorbeeld is het per sessie bekijken. De macht van een Dominant kan voorbij de spelsessie gaan, maar een Top of bottoms kan alleen binnen de tijd zijn dat ze met iemand spelen.

Als ik iemand vastbind, ben ik de top en mijn model is de onderkant. Ik kan mensen vastbinden met seksuele motieven of ik kan het puur voor de kunst doen - het hangt ervan af met wie ik speel. Ik ben een Top geweest die een Dom was, maar ik ben ook een topper zonder enige overheersing.

Hoe weet je wat je bent?

Uitzoeken wie en wat je seksueel bent (BDSM of niet, en zelfs zonder seks) kan voor sommige mensen een lange reis zijn. De beste manier is om te experimenteren en te communiceren met je partner (s) en langzaam uit te vinden wat voor jou werkt.

Anaastasjaa 57
Proefkik 31
Golliate 33
Charissak 46
SM_Dais 50
Kesshie 34
Naaldfetish 46
DomforSub 52
Bertis 43
Analslut 35
Ilovepain 53
Kely 53