Tips om een BDSM dominant te zijn.
Weet je wat een van de meest bedwelmende en verslavende dingen van BDSM is? Iemand onder uw controle en genade hebben. Het is opwindend om te weten dat je ervoor kunt kiezen om ze een climax te laten bereiken, of ze erop te laten wachten, erom te smeken, totdat je ze dat toestaat.
Je voelt het gevoel van euforie door je heen gaan terwijl je het lichaam van je onderdanige zweept, en na elke heerlijke haal vragen ze heel beleefd:
“Alsjeblieft mevrouw, mag ik er nog één?”
Jij, de dominante, beslist dan of je ze beloont of straft.
Ben je ooit nieuwsgierig geworden naar dominant zijn? Heeft u er altijd van gedroomd dat u iemand anders in uw genade zou hebben, waardoor hij of zij onder u zou kronkelen en smeken? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! In dit artikel zal ik je uitleggen hoe je een BDSM-dominant kunt zijn en hoe je dit op een veilige, gezonde en consensuele manier kunt doen. Laten we aan de slag gaan!
BDSM en de dominant-onderdanige relatie.
BDSM staat voor bondage, dominantie, discipline, onderwerping, sadisme en masochisme. De manier waarop men zich kan bezighouden met BDSM is gewoonlijk via een “Dom-sub”relatie of “D/s” meestal bestaat de relatie uit de onderdanige, die met instemming een deel of al hun controle aan de dominante overgeeft.
Ondertussen houdt en oefent de dominante controle uit over de onderdanige, door op een onderdanige in te spelen of dingen te doen, zoals impactspel.
Alle handelingen tussen de dominante en de onderdanige zijn consensueel en vooraf onderhandeld en worden uitgevoerd binnen de grenzen van de onderdanige en binnen de grenzen van wat de dominante wil doen.
D/s-spel of -relatie kan verschillende vormen aannemen, afhankelijk van iemands voorkeuren en behoeften (sommige vereisen zelfs geen fysiek of seksueel contact). Dit kan variëren van D/s Lovers (bijvoorbeeld een monogame relatie), meester en dienaar, 24/7 D/s, door vrouwen geleide relaties of Femdom/FLR, en financiële dominantie (ja, dat is een ding!). Dus eigenlijk ben je alleen beperkt tot je verbeeldingskracht, en je kunt alles doen, zolang beide partijen ermee instemmen en binnen een D/s-raamwerk kunnen worden gecontextualiseerd.
Als dominante (Dom, meester of meneer als je je identificeert als man. Domme, Domina of minnares als je je identificeert als vrouw/vrouw), ben je de assertieve, de regisseur van je ‘toneelstuk’ of scène. Jouw rol als dominant bestaat uit het leiden, begeleiden, beschermen, afdwingen, beslissen, enz. Maar het belangrijkste is dat jouw rol bestaat uit het behouden van de ruimte van vertrouwen en het uitoefenen van controle met verantwoordelijkheid.
Zeker, iemand slaan, hem een kant op sturen of hem gebruiken als je persoonlijke voetsteun lijkt in theorie misschien leuk, maar in de praktijk kun je mensen niet 'domineren' alleen maar om iemand anders te controleren (dat is het soort persoon dat we niet zouden moeten zijn). in de eerste plaats een dominante). Een verantwoordelijke dominant belichaamt nederigheid en barmhartigheid, aangezien jij verantwoordelijk bent voor de veiligheid van je onderdanige.
Elke vorm van BDSM-spel vereist gezondheids- en veiligheidsmaatregelen, zelfkennis, communicatieve vaardigheden en emotionele volwassenheid om een wederzijds bevredigende ervaring voor alle betrokken partijen te hebben. Dit is vooral belangrijk bij het spelen van de rol van de dominant!
Dit is wat je moet doen om een geweldige dominant te zijn
Ontwikkel jezelf.
Er is zoveel informatie over dominant zijn dat ik onmogelijk alles in één artikel kan samenvatten. Ik kan niet genoeg benadrukken, zowel als onderdanige als soms praktiserende Dom, dat je jezelf moet onderwijzen voordat je iemand anders onder controle hebt.
Onderzoek welke soorten Dom-sub-stijlen er zijn, wat ze inhouden, wat je nodig hebt om ermee aan de slag te gaan, en tot wat voor soort focus voel je je aangetrokken. Dit kun je doen door in contact te komen met je lokale of online BDSM-gemeenschap (voor online is er bdsmdatingsite.nl), op zoek te gaan naar Kink-docenten en wat lezingen te doen. Er zijn een aantal verbazingwekkende artikelen beschikbaar over dominant zijn en D/s-relaties online.
Communicatie is belangrijk!
Zoals bij elke goede relatie is communicatie de sleutel, en in een D/s-relatie is het van vitaal belang! Beide partijen moeten hun zorgen, diepste seksuele verlangens en afkeer openlijk en comfortabel met elkaar kunnen bespreken. Dit is erg belangrijk als je een plezierige en veilige BDSM-sessie wilt hebben.
Er werkt niets zonder dat de onderdanige ermee instemt wat je gaat doen. Dit geldt ook voor de dominante! Net zoals de onderdanige de scène kan stoppen met een of meer afgesproken veilige woorden wanneer ze het gevoel hebben dat ze hun limiet bereiken, kan de dominante ook stoppen wanneer ze hun limiet bereiken.
Voordat u met een BDSM-sessie begint, hetzij als dominante hetzij als onderdanige, moet u altijd vooraf even gaan zitten. Overloop je grenzen en limieten, controleer of jullie allebei op dezelfde golflengte zitten en zorg ervoor dat de communicatie open is, zowel buiten als in de sessie.
Geef prioriteit aan veiligheid en ken uw speeltjes.
Veilige, gezonde en consensuele sex is het motto voor de BDSM-gemeenschap en het BDSM-spel. De fysieke, mentale en emotionele veiligheid van zowel de onderdanige als de dominante zijn uiterst belangrijk. Het is de verantwoordelijkheid van de dominant om helder te blijven, het drugs- en alcoholgebruik tijdens het rollenspel te beperken, het rollenspel te stoppen voordat je moe wordt, en je altijd bewust te zijn van de staat van zijn van de onderdanige.
De verantwoordelijkheid van een andere dominante is om goed op de hoogte te zijn van de sexspeeltjes die hij wil gebruiken bij zijn onderdanige. In een D/s-relatie, die een zekere mate van discipline, zorgzaamheid en bestraffing met zich meebrengt, schuilt er altijd potentieel gevaar of schade in het D/s-spel, vooral als het om impactwerktuigen of touw bondage gaat.
Of je nu vibrators, touw, rijzwepen, floggers of blinddoeken gebruikt, zorg ervoor dat je weet hoe ze allemaal werken, hoe je ze correct gebruikt, welke lichaamsdelen je moet vermijden en welke sensaties ze geven. Als je dat niet doet, loop je het risico dat je per ongeluk te fel wordt tegen je onderdanige of hem zelfs pijn doet.
Bepaal uw veilige woorden.
Terwijl u met uw onderdanige over grenzen en limieten praat, is het altijd belangrijk om een veilig woord af te spreken. Het veilige woord is er om de sessie op elk moment te stoppen of te pauzeren wanneer iemand zijn limiet, comfortzone of pijngrens overschrijdt. Dit is een niet-onderhandelbaar aspect van elk veilig en gezond BDSM-spel, en D/s-spel is niet anders.
Ik raad altijd aan om de woorden ‘stop’ of ‘nee’ te vermijden, omdat deze soms worden gebruikt om de opwinding te vergroten. Ik gebruik bijvoorbeeld woorden als ‘Geel licht’ als ik de scène wil pauzeren, ‘Rood licht’ om de scène volledig te stoppen, enzovoort.
Wanneer u beperkingen gebruikt, zoals handboeien en mondknevels, zorg er dan voor dat u ‘non-verbale’ veilige woorden of aanwijzingen gebruikt die u tijdens de sessie kunt gebruiken. Dit kan komen door een piepje binnen handbereik, het tikken op de dij van de dominante of andere delen van zijn lichaam of het maken van twee vingerknipsels.
Meld u altijd aan bij uw onderdanige.
Zelfs nadat je met je onderdanige hun grenzen, limieten en veilige woorden hebt besproken, ben jij, de dominante, nog steeds verantwoordelijk voor het bewaken van hun veiligheid, comfort en plezierniveaus, jullie willen tenslotte allebei wederzijds genot!
Controleer tijdens uw D/s-sessie regelmatig bij uw onderdanige hoe hij of zij zich voelt. Een simpel dat vind je leuk, nietwaar? is een goede manier om te vragen zonder je karakter te breken!
Bezuinig niet op de nazorg!
Als dominante is het bieden van nazorg voor zowel jezelf als je onderdanige uiterst belangrijk, omdat het spel bij BDSM en D/s intens is. Daar kunnen jullie allebei emotioneel resetten, de kans krijgen om verbinding te maken nadat de sessie is afgelopen en je gegrond en veilig voelen.
Er zijn verschillende vormen van nazorg zoals het verzorgen van eventuele wonden, het gladstrijken van blauwe plekken, het geven van een massage, het aanbieden van eten en drinken en het knuffelen met elkaar.
Ook is de nazorg een goed moment om met elkaar te bespreken wat je leuk vond aan de sessie, wat je niet leuk vond, hoe je je nu voelt en wat er de volgende keer beter kan.